Smycken

Har du svårt att hitta smycken som du tycker är snygga? Då kanske du ska börja tillverka dina egna smycken! Det kan vara så svårt som det låter men det behöver absolut inte vara det. Du kan exempelvis börja lära dig allt om smide och hur man tillverkar både guld- och silversmycken, men om du känner att du varken har tid eller lust till det så finns det många enklare sätt att tillverka fina smycken på.

Det finns många webbshoppar och fysiska butiker som säljer allt du behöver för att tillverka dina egna smycken. En bra webbshop är Smycken För Alla. Det kan självklart bli svårt att skapa exakt de berlocker/hängena man vill ha om man inte själv kan smida. men det finns ett brett utbud av dessa att köpa som du sedan kan sätta på vilken kedja du vill. Det är kanske det absolut enklaste sättet att göra eget smycke på, att själv kombinera en länk och ett hänge.

Men om du däremot vill göra exempelvis pärlhalsband/armband så finns det många olika pärlor att köpa till smyckestillverkning, både vad gäller material, färger och former. Gör först en egen design, kanske något du har kommit på helt själv eller om du vill göra en variation på något smycke som du har sett, och sedan är det bara att börja leta efter materialet som du behöver. Även silverörhängen går bra att tillverka själv, du köper själva stiftet som man sätter i örat och sen limmar du på det du vill ha på ditt örhänge.

På det här sättet kan du få dina smycken precis som du vill ha dem och du behöver inte heller oroa dig över att du kommer stöta på massvis med människor som har exakt likadana smycken som dig, vilket annars är en risk om man köper sina smycken från affärer där många andra också handlar.