Byxor

Om du har en frodig kroppstyp kan det vara svårt att hitta byxor som passar – de ska passa i midjan, över rumpan och till längden, och har man inte de vanligaste måtten är det inte alltid det enklaste. I den här artikeln vill vi ge dig några tips på hur du kan tänka för att hitta snygga byxor och vilka alternativ det finns.

Hitta en bra modell. Även om man inte alltid har ekonomi att köpa ett par riktigt snygga byxor på en dyrare butik där man kan få experthjälp, kan det vara bra att ta den här hjälpen i alla fall en gång, för att få professionella tips på hur just du ska tänka för att hitta bra byxor. Byxor är ju ofta ett basplagg för många, och man leker snarare med färger och mönster på till exempel t-shirt, blus eller tunika att ha till.

Om du har hittat en bra modell kan du be om hjälp med att få både mått och modell formulerat i text. På det sättet kan du till exempel gå in i butiker och fråga om de har just den typen av byxor, eller maila och fråga vid en internetbutik. Det gäller att känna sina mått och vilken modell som behövs.

En väg att gå kan också vara att titta på träningskläder i större storlekar. Här hittar du oftast både bra och hållbara stretchmaterial som inte alls nödvändigtvis ser ut som träningsbyxor om du har en tunika eller till och med en klänning till dem. Huvudsaken brukar vara att ha kläder som går ned över låren för att få en mer formell stil för jobbsammanhang.

Och som slutkläm – hittar du inga byxor, kör på tights och strumpbyxor i stället! Med enkla kjolar, stövlar, klänningar och blusar kan du leka med accessoarer för att få fram just din stil!