Kosmetisk tatuering

En kosmetisk tatuering kan också benämnas som en kosmetisk pigmentering och innebär att man gör en permanent make-up genom att föra ner pigment i det översta hudlagret. För att undvika att den kosmetiska make-up:en blir alltför iögonfallande är behandlingens syfte att endast förstärka patientens naturliga skönhet eller utstrålning och/eller korrigera små skönhetsfel som patienten anser sig ha. Det kan tyckas vara en relativt enkel behandling men den kan ha stor betydelse för patienten.

Olika typer av behandlingar

En vanlig behandling är bland annat ögonbryn refill som innebär att man genom skuggning eller en fin hårteckning kan framställa ett ögonbryn som ser väldigt äkta och naturligt ut. De flesta plockar sina ögonbryn själva men ett konstant plockande eller korrigerande av sina ögonbryn kan resultera i att dem får en ojämn hårväxt. Då är denna behandling väldigt effektiv och populär för att korrigera detta. En annan vanlig behandling som utförs ofta är läpplinjernas kontur med skuggning som innebär att patienten får en förstärkt eller jämn läpplinje eller om patienten istället önskar en korrigerad kontur kan behandlingen ta hand om det också. Den här typen av behandling är också väldigt användbar samt effektiv om man anser sig ha bleka läppar som man vill få förstärkta eller som behövs bli förstorade/förminskade.

Vart vänder man sig?

Ska man göra en kosmetisk tatuering ska man se till att gå till en klinik som ser vikten av att sköta det högst hygieniskt. Det är viktigt att behandlingen sker sterilt samt med endast engångsmaterial som sedan kastas efter behandlingen. Var noga med att kolla upp sådana saker innan man bokar tid för en kosmetisk tatuering eller pigmentering. Det är också viktigt att vara införstådd med att det krävs en del eftervård av patienten, dels för att undvika infektioner men också för att hållbarheten ska bli så lång som möjligt. En kosmetisk tatuering håller i normala fall mellan 2-5 år.