Bomberjackor

Bomberjackor räknas som en del av det som traditionellt sett kallas för militärkläder, och som inbegriper kläder och utrustning av som ursprungligen militär, marinen och flygvapnet använder, och ofta med den kännetecknande kamouflagefärgen. Att kläder som härstammar från militären och armén har blivit populära även utanför dessa kretsar är egentligen inte speciellt svårt att förstå, eftersom militärkläder kännetecknas av mycket god kvalitet, och kommer med smarta förvaringslösningar som är strategiskt belägna på kroppen för att du hela tiden ska kunna komma åt den utrustning du behöver utan fördröjning. Även skor och väskor inom begreppet militärkläder är ofta av slitstarka material och passar suveränt för fritidsbruk och för den som vistas mycket i skog och mark på egen hand.

Bomberjackor är en typ av jacka som från början användes av stridspiloter i USA, och som jackmodell sedan spritt sig över världen. Jackan är av slitstarkt material och skyddar mot både vind och vatten. Den karaktäriseras av den runda formen, och att jackan normalt sett slutar i midjehöjd på användaren. Traditionellt sett är bomberjackor oftast svarta, gröna eller blå, men finns idag i ett antal olika färger och utföranden, samt naturligtvis den klassiska kamouflagefärgen. Fodret på de ursprungliga jackorna var och orange och syftet var att den kunde vändas utåt i situationer då stridspiloterna som bar jackan behövde lokaliseras och hittas av räddningspersonal. Idag när jackan mest används i fritidssyfte, och som en skön allvädersjacka, behövs inte riktigt den funktionen, men färgen på fodret är ofta ändå fortfarande orange.

Dessa flygarjackor går med fördel att köpa online där det är lätt att hitta jackor av god kvalitet till ett konkurrenskraftigt pris. Genom att ta del av olika erbjudanden och kampanjer hittar man vanligtvis en bomberjacka på internet till ett bättre pris än i en fysisk butik. Bomberjackan är en klassisk jacka som aldrig blir omodern, och en jacka som du kan ha nytta av och använda år efter år.