Klänningar – hitta din stil

Klänningar finns det idag i alla möjliga stilar och former. Även om du säkert har läst om hur diverse modeller passar bättre på vissa kroppstyper än andra, så är det ändå vad du trivs och känner dig fin i som är av betydelse. Många tänker att klänningar i första hand är ett festplagg, men det finns många enkla vardagsklänningar som är både bekväma och praktiska att bära även till vardags i yrken där du faktiskt måste röra dig en del.

Det är också många som är bekvämare med att ha byxor i jobbsammanhang, och förutsatt att de inte är för långa passar det oftast ihop. Strumpbyxor finns det dock nu i alla möjliga tjocklekar, färger och mönster, så det går ofta att till exempel liva upp en svart enkel klänning med en glad färg på benen.

Beroende på vilken stil du vill ha på klänningen kan du använda dig av mängder av accessoarer. Om du är ute och shoppar efter just en klänning kan vi dessutom rekommendera att du faktiskt har med dig ett skärp och kanske en sjal för att kunna prova med det. En löst sittande klänning kan vara skön till vardags, medan du kan använda den med ett skärp för att få en mer dramatisk och kurvig look när du går på after work.

Strumpbyxor är redan nämnt, men det är inte alltid det är lätt att hitta. Det brukar vara bra att prova köpa ett par på rea, för att se om modellen passar runt ben, höfter och midja. Ett praktiskt komplement som både kan göra att klänningen faller bättre från bysten och helt enkelt känns bekvämt är cykelbyxor. Förutom att de värmer lite extra om vintern kan de också hjälpa till att hålla strumpbyxorna uppe, om de tenderar att glida ned över höfterna.

Här hittar du ett urval av plus size-klänningar: www.klänning.net/kategorier/plus-size/