Skjortor

Oavsett kroppstyp och kroppsdelar kan det vara svårt att hitta en skjorta som sitter riktigt bra. Ofta använder man dem i jobbsammanhang eller ännu mer formella sammanhang, och då vill man ju dessutom att de ska sitta riktigt bra.

Skjortor tillhör ofta basplaggen, och vi vill varmt rekommendera att du faktiskt köper några stycken när du väl hittar en skjorta av ett märke som passar dig. De slits ju helt enkelt ut med tiden. Även om man idag ofta tänker att man får chansa när man beställer över kläder över nätet kan du förbättra dina chanser avsevärt om du faktiskt ringer eller mailar till butikerna för att ta reda på om dina mått finns. Du kan mätta till exempel bystvidd, längd, kragmått och handledsmått hemma på en skjorta du har, och så fråga om just de måtten finns. På så sätt minskar du risken att få hem illasittande kläder som du måste lägga tid och engagemang på för att skicka tillbaka.

Du kanske har hört om att det är en och annan som passar på att sy upp kostymer eller klänningar när de är på semester? Det kan du också ha i åtanke när det gäller skjortor. Även i Sverige går det alldeles utmärkt att gå till en skräddare och få en skjorta sydd efter sina egna mått. Det kan visserligen bli dyrare än om du gör det utomlands där den typen av tjänster är billigare, men det kan vara en investering som i längden sparar både tid och humöret, förutom ekonomiskt. Om du använder skjortor till vardags kan det mycket väl vara idé att låta sy upp fem eller till och med tio stycken. Ofta kan du få en ordentlig mängdrabatt och du slipper bekymra dig om skjortor några år framöver.